Låna hemifrån

Låna utan att besöka biblioteket

För att hjälpa dig som vill låna böcker och annat, men som inte kan eller vill gå in på biblioteket just nu på grund av de rådande omständigheterna med coronaviruset, kan vi nu erbjuda flera olika sätt för att låna.

Omlån

Om du redan har böcker hemma som du inte hunnit läsa klart kan du låna om dem genom att logga in med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod under mina sidor. Böcker som någon annan har reserverat kan du tyvärr inte låna om.

Bokinkast

Om du bara vill lämna ditt lånade material kan du lägga det i bokinkastet som finns till höger om vår entré. Bokinkastet är öppet dygnet runt och det som läggs där återlämnas senast nästkommande vardag. 


Hämta utanför biblioteket

Om du själv vill komma hit men inte gå in kan du ringa till biblioteket så ordnar vi så att dina önskade böcker lämnas utanför. Du måste ha med dig ditt lånekort eller legitimation. Detta erbjuds alla låntagare. Har du inget lånekort så behöver du först skaffa det genom att fylla i formuläret Skaffa lånekort.


Boken kommer till dörren

Om du är över 70 år eller tillhör en riskgrupp så kan vi leverera böcker eller annat material hem till din dörr. Ring eller maila till oss med dina önskemål så ringer vi upp för att komma överens om vilken tid böckerna ska levereras. 


Låna till smarttelefon eller surfplatta

Det är enkelt att låna böcker och ljudböcker i din smarttelefon eller surfplatta och sedan läser eller lyssnar du direkt på skärmen. Det man behöver är appen Biblio, ett lånekort samt en PIN-kod. Det är samma uppgifter som man använder för att logga in på vår hemsida. Man kan låna tre böcker i veckan.  Så här gör du.


Låna till dator

När man lånar till dator måste man först logga in på vår hemsida och leta upp boken man vill ha. Man måste också skaffa ett Adobe-id och ett läsprogram om man inte redan har ett. Så här gör du.