Låna hemifrån

Låna utan att besöka biblioteket

Hämta utanför biblioteket

Vi plockar ihop dina reservationer eller önskemål och lämnar dessa utanför entrédörren. Detta erbjuds alla låntagare. Har du inget lånekort så behöver du först skaffa det genom att fylla i formuläret Skaffa lånekort.
För att reservera måste du först logga in med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod uppe i högra hörnet. Sök sedan upp det du vill låna i sökfältet högst upp på sidan. Klicka sedan på titeln för att komma vidare till mer information. Där får du sedan möjlighet att reservera. Om du har lagt in en e-postadress hos oss kommer du få ett mejl när boken finns att hämta, annars kommer det ett brev hem med posten. Om du inte vill reservera via vår webbsida kan du också skicka ett mejl direkt till oss på bibliotek@nybro.se eller ringa 0481-454 60.


Boken kommer till dörren

Om du är över 70 år eller tillhör en riskgrupp så kan vi leverera böcker eller annat material hem till din dörr. Ring eller mejla till oss med dina önskemål så ringer vi upp för att komma överens om vilken tid böckerna ska levereras. 


Låna till smarttelefon, surfplatta eller dator

Det är enkelt att låna böcker och ljudböcker i din smarttelefon eller surfplatta och sedan läser eller lyssnar du direkt på skärmen. Det man behöver är appen Biblio, ett lånekort samt en PIN-kod. Det är samma uppgifter som man använder för att logga in på vår hemsida. Man kan låna tre böcker i veckan.

När man lånar till dator måste man först logga in på vår hemsida och leta upp boken man vill ha. Man måste också skaffa ett Adobe-id och ett läsprogram om man inte redan har ett. Så här gör du.

 

Omlån

 

Om du redan har böcker hemma som du inte hunnit läsa klart kan du låna om dem genom att logga in med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod under mina sidor. Böcker som någon annan har reserverat kan du tyvärr inte låna om.

Bokinkast

Om du bara vill lämna ditt lånade material kan du lägga det i bokinkastet som finns till höger om vår entré. Bokinkastet är öppet dygnet runt och det som läggs där återlämnas senast nästkommande vardag.