Evenemang

Påsklov

Under påsklovet händer det massor av roliga saker som går att göra utanför biblioteket!

Räkna kycklingar i våra fönster!
Våra påskägg har kläckts och helt plötsligt är våra fönster fyllda av små kycklingar på rymmen! Kan du hjälpa oss att räkna hur många det är så att vi kan samla in dem igen? Tänk på att biblioteket har många fönster så leta noga i alla. Mejla in hur många kycklingar du kunde hitta tillsammans med ditt namn, telefonnummer och ålder till bibliotek@nybro.se senast 11 april.

 

Gissa boken!
Tävling för alla som är 6-12 år på bibliotekets Facebook och Instagram. Du får se en liten bit av bokens omslag och tre ord som beskriver boken. Kan du lista ut vilka böcker det är? Mejla in dina svar tillsammans med ditt namn, telefonnummer och ålder till bibliotek@nybro.se senast 11 april.

 

Skrivtävling för dig som är 13-17 år
Temat är "Ett år med Corona". Skriv en dikt, låt, novell eller bara några rader om dina tankar eller upplevelser.  Mejla in din text tillsammans med ditt namn, telefonnummer och ålder till bibliotek@nybro.se senast 18 april.

 

Pysselpåsar
Välkommen att hämta en påse med vårpyssel utanför biblioteket tisdag 6 april klockan 10-11 eller onsdag 7 april klockan 13-14. Det finns påsar för åldrarna 6-9 år och 10-15 år och det är samma innehåll i påsarna båda dagarna. Påsarna finns bara i ett begränsat antal så det är först till kvarn som gäller, vi kan därför inte garantera att det finns påsar kvar hela timmen. Vänligen håll avstånd och kom endast om ni är friska. 

Boka dator

Du kan boka dator varje hel timme, klockan 10, 11, 12, 13, 14, 15 eller 16. Du får stanna 30 minuter. Ring eller mejla för att boka tid!

Personalen städar mellan varje besök.

Bara en person kan använda datorn och ingen annan får vara i rummet.

Personalen hjälper inte till vid datorn, alla utskrifter och annat måste man kunna sköta själv.

Om du vill skriva ut måste du kunna betala digitalt via Swish eller genom att skriva in dina kortuppgifter på Princhs webbapp. 

Bibliotekets övriga lokaler är stängda och det går därför inte att betala vid vår informationsdisk, besöka toaletten eller andra delar av biblioteket.

 

Kontaktuppgifter för bokning av dator:
0481 – 454 60
bibliotek@nybro.se

 

Vi har också ställt ut dagstidningarna utanför entrén (OBS endast vid okej väder). Läs utanför biblioteket och lägg tillbaka när du är klar. 

Bokexpressen är här!

Ni kan  låna en färdigpackad bokkasse med spännande, magiska och lärorika böcker utvalda av våra barnbibliotekarier.
Välj bland kassar för barn 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år eller 9-12 år.

 

Välkommen att låna, ha en fin lässtund!