Utställning i Röda rummet

Utställning i Röda rummet

Tack Nybro! Tack Sverige!

9 januari - 2 februari ställer Oksana Salivon och Maria Yatsko Kisslova från Ukraina ut målningar i Röda rummet. De kallar utställningen Tack Nybro! Tack Sverige! och många av tavlorna visar på deras anknytning både till Sverige och Ukraina. 

I december gjorde Oksana en intervju med Sveriges Radio om att lära sig svenska. Länk till radiointervjun på P4 Kalmar  (öppnas i nytt fönster)

 

 

Oksana Salivon och Maria Kisslova är båda arkitekter. De har samtidigt studerat vid samma universitet, men de har totalt olika syn och uttryckssätt.

 

Oksana ser Sverige med sina ukainska ögon och tycker det är otroligt vackert. Hon kan inte sluta måla skönheten hon ser omkring sig och använder sig av alla medel och tekniker som hon har till sitt förfogande.

Ett viktigt motiv är att hon, som arkitekt och konstnärinna, vill bevara kulturen. Hon tänker utveckla detta till nästa utställning.

 

Maria älskar människor och djur och älskar att portättera dem, med fokus på deras uttryck och framförallt blick. Det resulterar i kraftiga, uttrycksfulla porträtt, vilket leder till alltfler beställningar.

Språk