För skolans personal

För skolans personal

Det här kan vi på Nybro bibliotek erbjuda

Handlingsplan

Ta gärna del av vår handlingsplan i informationskompetens. (öppnas i nytt fönster)

Informationssökning

Vi på skolbiblioteken håller gärna i undervisning i informationssökning. Kontakta skolbibliotekarien om du och din klass är intresserade av detta. Vi vänder oss i första hand till årskurs 7-9.

Besök på huvudbiblioteket

Vi tar emot klassbesök på huvudbiblioteket. Där kan vi hjälpa eleverna att söka information eller bara visa er runt. Kontakta ansvarig skolbibliotekarie om ni är intresserade.

Föräldramöten

Vi kan komma ut på föräldramöten och prata om läsutveckling och böcker. Detta erbjudande gäller i första hand årskurs 2.                      

Lässurr

Sedan flera år tillbaka erbjuder skolan och biblioteket förskoleklasser att delta i ”Lässurr”, vilket innebär att man arbetar med en utvald bok i klassen under ett antal veckor för att sedan avsluta med bokfest och författarbesök på biblioteket. Då får de medverkande barnen ett eget, signerat exemplar av boken i present. Under årens lopp har många av Sveriges bästa barnboksförfattare och illustratörer besökt Nybros ”lässurrsbarn”.

Bokprat

Vi erbjuder bokprat för alla elever i årskurs 2, 4 och 6. Inbjudan kommer till berörda lärare. Vi kommer även gärna ut och pratar böcker för andra klasser på begäran. Vill du veta mer, kontakta din skolbibliotekarie.

 

Språk